com fem botifarres

Com fem les nostres botifarres

Perquè una botifarra sigui bona cal tenir en compte uns quants aspectes a l’hora d’elaborar-la.

En primer lloc, cal que la carn provingui de porcs de qualitat. A Serraplà fem servir carn de porc Duroc per embotir les botifarres. Es tracta d’una raça que, amb unes pautes d’alimentació adequades, genera més greix intramuscular, la qual cosa millora el gust.

S’escull la carn de porc més magra (sense greix), es barreja amb una mica de cansalada, que hi donarà gust, i es pica amb la picadora. Per cada quilo de carn, s’hi afegeix 15 g de sal i 5 g de pebre i es mescla tot junt.

Tot seguit, amb aquesta pasta de carn s’emboteix el budell gruixut del porc (prèviament net) en separacions d’uns 15 cm aproximadament. Si es fes amb el budell prim s’obtindrien salsitxes.

Se separa cada botifarra fent una volta al budell i finalment es deixen reposar un dia abans de posar-les a la venda.

A la pasta, hi podem afegir ingredients diversos, com vam fer amb la butinatxa, la botifarra de garnatxa que no emborratxa. La coneixeu? Una delícia!

com fem botifarres
com fem botifarres
com fem botifarres
_MG_8330