recepta arròs mar i muntanya serraplà

Recepta: arròs mar i muntanya

Arròs Mar i Muntanya

La barreja de mar i muntanya és molt típica a la nostra zona, va des d’un arròs a un plat de pèsols amb sèpia i mandonguilles o un pollastre amb escamarlans.

Ingredients:

2 grans d’all picats
2 cebes ben picades
1 pebrot verd picat
4 tomàquets pelats i tallats ben petits
3 calamars nets i tallats no gaire petits
2 cuixes de pollastre tallades a trossos
4 costelles de porc a trossos
300 g d’arròs
1l de fumet de peix
8 musclos
8 cloïsses
6 gambes
Oli d’oliva
Sal

Elaboració:

En una paella ample posem l’all i la ceba amb una mica d’oli d’oliva, ho sofregim lentament, sense que es cremi la ceba però que vagi agafant un color torrat, almenys ho deixarem 45 minuts.

Al començament semblarà que hi ha molta ceba, però ja veureu que redueix molt.

Hi afegim el pebrot i el tomàquet, ho deixarem uns 5 minuts.

Hi posem els calamars, el pollastre i les costelles de porc. Ho deixarem uns 10 minuts perquè la carn agafi un mica de color.

Hi aboquem l’arròs i hi fem un parell de voltes perquè es barregi amb la resta. Ho neguem amb el fumet, que tindrem ja bullint. Ho deixarem coure (el temps serà segons la recomanació de l’arròs que utilitzem). Ho rectifiquem de sal.

Llavors hi posarem els musclos, les cloïsses i les gambes, ho deixarem coure els 5 minuts restants, sempre vigilant que no ens quedi sec (perquè no se’ns cremi el fons). Un cop passats els 5 minuts, ho retirem del foc i ho deixem reposar tapat durant 5 minuts més.

Ja ho tenim llest per servir.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà
recepta arròs mar i muntanya serraplà