recepta calamar farcit serraplà

Recepta: calamars farcits

Ingredients:
12 calamars frescos
400g carn picada, meitat porc i meitat vedella
1 ceba picada
1 gra d’all picat
30g molles de pa
1 ou cuit (opcional)
30g de pinyons
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Sofregit:
1 ceba en juliana
250g tomàquet triturat
1 copa de garnatxa o vi ranci
Oli d’oliva
Sal

Elaboració:

Netegem els calamars retirant-ne la pell i traient-ne l’espina. Separem els calamars de les potes. Tallem les potes a trossos petits juntament amb les aletes.

En una paella amb una mica d’oli posem la ceba picada amb el gra d’all, ho sofregim fins que la ceba comenci a transparentar. Llavors hi afegim la carn, les potes, les aletes i ho salpebrem.

Quan la carn comenci a agafar color, hi afegim els pinyons i el pa. Ho deixem uns 5 minuts fins que estigui tot cuit, ho retirem i hi afegim l’ou picat.

Farcim els calamars amb la mescla anterior, però no del tot, hi deixem una mica de marge perquè en coure’l minvarà. Ho tanquem amb un escuradents.

Els marquem en una paella pels dos costats.

Sofregit:

Sofregim en una paella amb oli la ceba, quan comenci a transparentar, hi afegim el tomàquet i la garnatxa. Ho deixem coure lentament 30 minuts.

Hi afegim els calamars farcits i ho coem a foc mitjà 10 minuts per cada costat tapat. I ja ho tenim. Hi podem posar julivert per decorar.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà
recepta calamar farcit serraplà