recepta carne fiesta serraplà

Recepta: Carne Fiesta

Aquest estiu hem anat de vacances a Gran Canària. Sempre m’agrada tastar la cuina típica d’on vaig i aprendre’n a fer algun dels plats. Aquest és un bon plat per posar al centre de la taula i que tothom vagi picant i, per descomptat, va acompanyat de “papas”.

És un plat de carn de porc adobada, com més temps la deixeu macerant, més gust agafarà.

Ingredients:

1 kg de carn de porc (demaneu la de fer pinxos, coll o espatlla)
4 grans d’all picats
150 ml vi blanc
75 ml vinagre de vi blanc
150 ml oli d’oliva
1 cullerada d’orenga seca
1 cullerada de farigola seca
1 cullerada de pebre vermell dolç (jo hi barrejo un xic del picant)
1/2 culleradeta de comí
1 bitxo petit
Sal
3 patates

Elaboració:

La carn la tallem a trossos de la mida de pinxo, uns 2cm x 2cm.

Barregem en un bol tots els ingredients i hi afegim la carn. Ho removem bé perquè quedi tot repartit i cobert per l’adob. Ho deixarem un mínim de 2h, tot i que si ho deixem des de la nit anterior (a la nevera) millor.

Patates: les bullim que quedin quasi cuites amb una mica de sal. Després les tallem a rodanxes d’uns 5 mm i finalment les fregim amb oli molt calent fins que quedin una mica cruixents. Les escorrem i les posarem repartides al fons del plat.

Separem l’adob de la carn (pots fer-ho amb l’ajuda d’una escumadora i d’un colador). En una paella amb una mica d’oli fregim la carn.

Mentrestant, en un tupí reduïm l’adob fins a la meitat.

Quan la carn estigui feta, la posem sobre les patates i amb una mica de l’adob reduït. Una altre opció es afegir l’adob amb la carn just abans de treure-la del foc.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta carne fiesta serraplà
recepta carne fiesta serraplà
recepta carne fiesta serraplà
recepta carne fiesta serraplà