Recepta: ceba farcida de carn

La primera vegada que les vaig provar va ser a una calçotada, bona combinació. Una velouté és una beixamel que, en comptes de fer-se amb llet, es prepara amb brou. Aquí he utilitzat el puré de la ceba sobrant com a base.

Ingredients:
4 cebes mitjanes
300g carn picada barreja de porc i vedella
1 poma tipus golden, pelada i tallada a daus petits
30g pinyons
1 gotet de garnatxa
1 rovell d’ou

Velouté:
El sobrant de la ceba
1 cullerada de mantega
1 cullerada de farina
Aigua per si fes falta

Oli d’oliva
Sal
Pebre

8 xampinyons grans tallats a làmines
Julivert picat

Elaboració:

Anem a escalivar les cebes: les pelem, en tallem una mica la part inferior i la part superior, les emboliquem en paper d’alumini i les posem al forn, preescalfat a 180º, durant 40 minuts. Ho traiem del forn i ho reservem.

Preparem la carn:
En una paella ampla amb una mica d’oli posem la carn. Quan comenci a agafar color afegim la poma i ho deixem uns 5 minuts a foc mig. Hi afegim els pinyons, la garnatxa i ho salpebrem. Ho deixarem uns 10 minuts a foc lent, per reduir-ne la garnatxa, i un cop estigui fet la reservem. Quan es refredi, hi afegim el rovell d’ou i ho barregem.

Continuarem amb les cebes:
Les traiem del paper d’alumini, en tallarem una mica la part superior per fer-la més ampla i en buidarem l’interior amb una cullera. Hauria de ser fàcil perquè la ceba estarà tendra (compte amb no trencar-ne la base). Deixarem a la part exterior almenys 2 capes i les farcirem amb la carn.

Velouté:
Agafem la part de la ceba que hem apartat i la triturem tota.

En un tupí a foc mig posem la mantega, quan es desfaci, la farina i, amb l’ajuda de les barilles, ho removem sense parar, així aconseguirem que no es facin grumolls. Després a poc a poc anirem afegint la ceba triturada. Si veiem que ens queda molt espessa podem afegir-hi una mica d’aigua. Ho salem.
Saltegem els xampinyons en una paella amb una mica d’oli, sal i pebre.

Posem les cebes farcides al forn, preescalfat a 180º, durant 10 minuts.

Muntatge:
Traiem les cebes del forn, les posem enmig del plat i hi aboquem una mica de velouté calenta per sobre. Al costat, els xampinyons i, al final, ho acabarem adornant amb una mica de julivert picat.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà
recepta ceba farcida carn serraplà