
Recepta: ceba farcida de carn
La primera vegada que les vaig provar va ser a una calçotada, bona combinació. Una velouté és una beixamel que, en comptes de fer-se amb llet, es prepara amb brou. Aquí he utilitzat el puré de la ceba sobrant com a base.
Ingredients:
4 cebes mitjanes
300g carn picada barreja de porc i vedella
1 poma tipus golden, pelada i tallada a daus petits
30g pinyons
1 gotet de garnatxa
1 rovell d’ou
Velouté:
El sobrant de la ceba
1 cullerada de mantega
1 cullerada de farina
Aigua per si fes falta
Oli d’oliva
Sal
Pebre
8 xampinyons grans tallats a làmines
Julivert picat
Elaboració:
Anem a escalivar les cebes: les pelem, en tallem una mica la part inferior i la part superior, les emboliquem en paper d’alumini i les posem al forn, preescalfat a 180º, durant 40 minuts. Ho traiem del forn i ho reservem.
Preparem la carn:
En una paella ampla amb una mica d’oli posem la carn. Quan comenci a agafar color afegim la poma i ho deixem uns 5 minuts a foc mig. Hi afegim els pinyons, la garnatxa i ho salpebrem. Ho deixarem uns 10 minuts a foc lent, per reduir-ne la garnatxa, i un cop estigui fet la reservem. Quan es refredi, hi afegim el rovell d’ou i ho barregem.
Continuarem amb les cebes:
Les traiem del paper d’alumini, en tallarem una mica la part superior per fer-la més ampla i en buidarem l’interior amb una cullera. Hauria de ser fàcil perquè la ceba estarà tendra (compte amb no trencar-ne la base). Deixarem a la part exterior almenys 2 capes i les farcirem amb la carn.
Velouté:
Agafem la part de la ceba que hem apartat i la triturem tota.
En un tupí a foc mig posem la mantega, quan es desfaci, la farina i, amb l’ajuda de les barilles, ho removem sense parar, així aconseguirem que no es facin grumolls. Després a poc a poc anirem afegint la ceba triturada. Si veiem que ens queda molt espessa podem afegir-hi una mica d’aigua. Ho salem.
Saltegem els xampinyons en una paella amb una mica d’oli, sal i pebre.
Posem les cebes farcides al forn, preescalfat a 180º, durant 10 minuts.
Muntatge:
Traiem les cebes del forn, les posem enmig del plat i hi aboquem una mica de velouté calenta per sobre. Al costat, els xampinyons i, al final, ho acabarem adornant amb una mica de julivert picat.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries











