recepta empanada gallega vedella

Recepta: empanada gallega de vedella

Amb aquestes quantitats de massa és possible que en sobri. Jo la congelo i em serveix per fer crestes o una empanada petita un altre dia.

Al supermercat, podeu trobar massa d’empanada, però de ben segur que no serà tan bona!

Ingredients:

Massa d’empanada:
75 ml aigua tèbia
50 g llevat fresc
600 g farina (tingueu més farina per si de cas i per enfarinar la taula)
150 ml oli d’oliva
75 ml vi blanc
150 ml llet
50 gr llard de porc
1 ou batut
Sal

Farcit:
500 g vedella per guisar (tallada en trossos molt petits)
1 xoriç petit d’uns 100 g (tallat en rodanxes fines)
2 grans d’all picats
2 pebrots verds italians a quadrats petits
3 cebes picades
1 ou bullit
Sal
Oli d’oliva

1 rovell d’ou (per pintar abans d’enfornar)

Elaboració:

Massa d’empanada:

Posem l’aigua en un got, hi el llevat, ho barregem i ho deixem reposar uns 5 minuts.
En un bol gran posem la farina. Fem un forat al mig i anem afegint tots els ingredients: l’aigua amb el llevat, l’oli, el vi, la llet, el llard, l’ou i la sal.

Anem barrejant tots els ingredients fins que s’integri la farina amb els líquids; segurament haureu d’afegir més farina. Llavors ja podem passar la massa a una taula enfarinada i seguir treballant-la fins que obtinguem una massa ferma i elàstica que no s’enganxi als dits.

Tornem a deixar la massa al bol i la deixem reposar, tapada amb un drap, durant 1h perquè dobli la seva mida.

Farcit:

En una cassola posem una mica d’oli amb l’all, la ceba i el pebrot. Coem a foc mitjà fins que la ceba quasi estigui (quan comenci a transparentar). Llavors hi afegim la carn i el xoriç, ho barregem tot, ho salem, i ho deixem fins que la carn estigui cuita.

Muntatge:

Agafem la massa i la tallem en dos, amb l’ajuda d’un corró anem estenent la massa (recordeu de posar farina a sobre de la superfície de treball), ens ha de quedar fina i de la mida de la safata del forn (el que sobra es guarda per fer decoracions a sobre de l’empanada o ho congeleu per a un altre dia).

Repartim el farcit per sobre de la massa i deixem uns 2 cm a cada costat lliures per poder després tancar bé. També hi afegim l’ou bullit trossejat.

Agafem l’altre massa i fem el mateix: amb el corró li donem forma i que quedi ben fina (mida similar a l’anterior).

Amb compte, posem la massa a sobre de l’altre i anem tancant els cantons portant la massa de fora a dins.

Podem fer decoracions amb la massa sobrant i un forat al mig perquè respiri la massa i no se’ns infli. Ho pintem amb el rovell d’ou i al forn precalentat a 180º durant 20-25 minuts, fins que quedi daurada.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella
recepta empanada gallega vedella