Recepta: entrepà de porc, formatge i samfaina

Aquests entrepans que ens emportem a la platja o per fer excursions podrien ser molt més que un llom arrebossat o truita. Us proposo aquest, molt saborós i nutritiu.

Amb aquesta quantitat de carn us poden sortir tranquil·lament uns 6 entrepans, tot i que no fa falta fer-los tots de cop. Congelem en porcions de carn per a més endavant, com també ho podem fer amb l’albergínia i el pebrot escalivats. Fent servir una peça de menys d’1 kg de porc us podria quedar sec, recomano aquesta quantitat com a mínim.

Ingredients:

1 kg d’espatlla de porc sencera sense ós
2 cullerades d’orenga seca
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 culleradeta d’all en pols
1 culleradeta de comí en pols
1/2 culleradeta de pebre vermell picant
1/2 culleradeta de pebre negre
1/4 culleradeta de sal

250 ml brou de carn
1 ceba petita
125 gr mozzarella tallada a rodanxes fines
1 Albergínia escalivada
1 Pebrot vermell escalivat

Oli d’oliva
Fulles d’enciam variat
Pa (he fet servir xapata)

Elaboració:

Per escalivar l’albergínia i el pebrot, els emboliquem en paper d’alumini i els deixem al forn a 180º durant 1 hora. Després ho retirem i esperem que no se’ns cremin els dits per poder treure’n la pell.

Hem de marinar la carn. Barregem totes les espècies i arrebossem bé tota la carn, la tapem bé amb paper film i ho deixem un mínim d’1h a la nevera.

En una paella amb una mica d’oli, que estigui ben calenta, segellarem la carn. La courem 1 minut per cada costat.

Posem la carn en una safata de forn que sigui una mica alta, hi afegirem entre 1 i 2 dits del brou. Tallem la ceba a trossos i l’afegim al brou.

Ho deixarem coure encès a dalt i a baix, precalentat a 120º, durant 2 hores.

Llavors ja podem anar tallant la carn en trossos fins.

La salsa restant del brou i la ceba la podem utilitzar com amaniment. Ho posem tot en un vas i ho triturem. Llavors ho passem a un tupí i ho coem a foc fort per reduir-ne la salsa, que quedi una mica densa.

Muntem l’entrepà:
Col·loquem la base del pa, la mullem amb una mica de salsa, (si hem optat per no fer-la, hi posem oli d’oliva).

Ho cobrim amb unes fulles d’enciam, mozzarella i la carn tallada. Un xic més de salsa o oli i per acabar, l’albergínia i el pebrot escalivat.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà
recepta entrepà porc serraplà