com fem botifarres

Recepta: escarxofes farcides

Ja estem en temporada d’escarxofes, que es poden preparar de moltes maneres. Us en presento una de clàssica! Les he acompanyat d’un saltejat de pèsols amb ceba i pernil salat.

Ingredients:

4 escarxofes
1 ceba ben picada
2 grans d’all picat
1 fulla de llorer
300g carn picada de porc
1 got de vi blanc
200g tomàquet triturat
1 cullerada de julivert picat
Sal
Oli d’oliva
Parmesà ratllat

La meitat d’una llimona

Elaboració:

Comencem posant a una paella l’oli d’oliva, l’all, la ceba i el llorer. Ho deixem fins que comenci a transparentar.

Mentre es va fent la ceba, anem a preparar les escarxofes. En traiem unes quantes fulles (és possible que us deixi les mans una mica negres) i en tallem la tija.

Tallem la part de sobre horitzontalment, quasi fins a la meitat. Amb els dits obrim el centre i ho buidem, traient la pelosella. Les freguem amb la llimona perquè no s’ennegreixin.

Les posem en aigua bullent amb una mica de sal durant 25 minuts, que quedin submergides.

Deixarem les escarxofes bullint i ens tornarem a posar amb la paella, hi afegim la carn.

Que agafin una mica de color i hi afegim el vi blanc i el tomàquet. Hi afegim el julivert al final i ho deixarem coure almenys 15 minuts fins que redueixi (ho tastem de sal). Ho barregem i ho retirem del foc.

Farcim les escarxofes amb la carn, les cobrim amb el parmesà i les deixem al forn a gratinar fins que el formatge es comenci a daurar.

Les servim soles o amb algun acompanyament, com per exemple el saltejat de pèsols.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà
recepta escarxofes farcides serraplà