Recepta: estofat de salsitxes i llegum

En aquest cas he utilitzat llenties, per variar de les tradicionals mongetes, però també es podrien canviar per cigrons. És un bon plat amb proteïna per encarar un dia complet, acompanyat amb una amanida verda.

Ingredients:

16 salsitxes de porc
1 ceba en juliana
2 grans d’all picats
1 bitxo
1 branca de romaní
½ pebrot vermell tallat a trossos petits
1 pastanaga gran tallada a trossos
300 g tomàquet triturat
150 ml vi negre
500 ml brou de pollastre
300 g llenties cuites
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Julivert picat per decorar

Elaboració:

Fregim les salsitxes amb una mica d’oli, just perquè quedin daurades per fora, i les retirem.

A la mateixa paella sofregim la ceba juntament amb l’all, el bitxo i el romaní. Ho deixarem coure a foc mitjà uns 10 minuts.

Hi afegim la pastanaga i el pebrot i ho deixem coure 5 minuts.

Hi agreguem el tomàquet i li donem un parell de voltes, hi afegim el vi i ho deixarem coure 5 minuts més.

Hi tornem a posar les salsitxes, amb el brou sense cobrir-les, i ho salpebrem. Ho deixarem 15 minuts a foc alt.

Per últim, les llenties, que les hi deixarem 5 minuts. El brou ha de reduir però no del tot, és cal que quedi una mica de líquid.

Ho adornem amb el julivert.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà
recepta estofat salsitxes serraplà