recepta botifarra garnatxa

Recepta: farcellets de carbassó i butinatxa

Estem molt contents perquè l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha elaborat una recepta amb la butinatxa de Serraplà! La butinatxa és una botifarra de garnatxa que vam elaborar especialment per al Festival Vívid. Els alumnes i professors de l’Escola d’Hostaleria n’han fet aquests farcellets tan bons! Proveu de fer-los a casa! Boníssims!

Ingredients

100g carbassó

320g butinatxa

300g ceba

200g pebrots del piquillo

40g mantega

100g nata

80g ceba tendra

Elaboració

Tallarem el carbassó a làmines fines per la màquina de tallar embotits, l’escaldarem, el refredarem i el reservarem sobre paper absorbent.

Farem un sofregit de ceba ben picada i hi afegirem la botifarra trossejada. Ho deixarem cuinar uns minuts.

Saltejarem els pebrots, hi afegirem la nata, ho deixarem bullir una mica, rectificarem de sal i ho triturarem.

Posarem el carbassó en forma de creu, i posarem a dins el sofregit de botifarra i ceba. Tancarem els farcellets.

Tallarem la ceba molt fina a rodelles, la passarem per maizena i la fregirem fins que quedi cruixent. La reservem sobre paper absorbent.

Escalfem els farcellets al forn o al microones. Posarem dos farcellets al centre del plat i ho decorarem amb la salsa de pebrots. Ho acabarem amb la ceba cruixent al damunt dels farcellets.