recepta faves catalana serraplà

Recepta: faves a la catalana

Aprofitem que ja som en plena temporada de faves per comprar-ne de ben fresques i tendres. Què millor que un plat típic d’aquí. 2 kg de faves en les seves baines equival quasi a 400g de faves netes, això vol dir que en tindrem per a unes 3 persones.

Ingredients:

400g faves fresques
200g cansalada de porc
150g botifarra negra
2 cebes tendres
4 alls tendres
1 raig de vi ranci
Menta fresca
Marduix fresc (a vegades costa de trobar, o sigui que és opcional)
1 fulla de llorer petita
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Elaboració:

Tallem la cansalada a trossos d’uns 2 cm i els saltegem en una cassola amb una mica d’oli. Quan comenci a agafar color, ho retirem i ho reservem.

A la mateixa cassola posem les cebes tallades a juliana. Ho deixem un parell de minuts i hi afegim els alls tendres tallats a rodanxes fines.

Quan la ceba comenci a transparentar, hi aboquem el vi ranci. Ho deixarem coure a foc lent 5 minuts i hi posarem les faves. Hi afegim la menta, el marduix i el llorer, lligats amb un fil de cuina.

Hi aboquem aigua fins a cobrir les faves. Ho tapem durant 15 minuts, a foc mig. Ho salpebrem i hi afegim la botifarra pelada i tallada a rodanxes d’1cm de gruix i la cansalada. Ho tornem a tapar i ho deixem fer 5 minuts més.

Passat el temps, ja les tenim llestes!


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà
recepta faves catalana serraplà