
Recepta: faves a la catalana
Aprofitem que ja som en plena temporada de faves per comprar-ne de ben fresques i tendres. Què millor que un plat típic d’aquí. 2 kg de faves en les seves baines equival quasi a 400g de faves netes, això vol dir que en tindrem per a unes 3 persones.
Ingredients:
400g faves fresques
200g cansalada de porc
150g botifarra negra
2 cebes tendres
4 alls tendres
1 raig de vi ranci
Menta fresca
Marduix fresc (a vegades costa de trobar, o sigui que és opcional)
1 fulla de llorer petita
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Elaboració:
Tallem la cansalada a trossos d’uns 2 cm i els saltegem en una cassola amb una mica d’oli. Quan comenci a agafar color, ho retirem i ho reservem.
A la mateixa cassola posem les cebes tallades a juliana. Ho deixem un parell de minuts i hi afegim els alls tendres tallats a rodanxes fines.
Quan la ceba comenci a transparentar, hi aboquem el vi ranci. Ho deixarem coure a foc lent 5 minuts i hi posarem les faves. Hi afegim la menta, el marduix i el llorer, lligats amb un fil de cuina.
Hi aboquem aigua fins a cobrir les faves. Ho tapem durant 15 minuts, a foc mig. Ho salpebrem i hi afegim la botifarra pelada i tallada a rodanxes d’1cm de gruix i la cansalada. Ho tornem a tapar i ho deixem fer 5 minuts més.
Passat el temps, ja les tenim llestes!
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries









