Fideus amb conill i escarxofes

Recepta: fideus a la cassola amb conill i escarxofes

Ingredients

300 g fideus perla (d’1,5 cm de llarg amb forat)
½ conill
250 g costelles de porc
2 dents d’all picats
1 ceba gran o 1 ½ mitjana tallada en juliana
1 fulla de llorer
3 tomàquets madurs ratllats
1 pebrot verd italià, tallat a trossos
Brou de pollastre rebaixat amb aigua, mantenir-la calenta
2 escarxofes
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Julivert

Elaboració

Salpebrar la carn.

En una cassola amb una mica d’oli posem l’all. Quan comenci a escalfar, afegim la carn i la coem fins que es dori. Retirem la carn i la reservem.

A la mateixa cassola afegim una mica d’oli i hi posem la ceba; la deixem coure lentament un mínim d’1h, ja que ha de quedar d’un color marronós. Si la deixeu més, millor. S’hi pot afegir una mica d’aigua si s’asseca massa.

Hi afegim el pebrot, el tomàquet ratllat i el llorer. Ho coem 10 minuts.

Mentrestant, netegem les escarxofes, traiem les fulles de fora fins a arribar a les més tendres. Tallem la base inferior i la part superior. Les fem a quarts i en traiem el borró del cor. Les podem mullar amb una mica de suc de llimona perquè no ennegreixin i podem bullir-hi tot el que hem apartat per reforçar el brou amb gust d’escarxofa.

Afegim a la cassola la carn i les escarxofes, hi fem un parell de voltes, hi afegim els fideus, i ho mesclem bé.

Agreguem el brou de pollastre calent a la cassola i ho deixem coure uns 15 minuts. Anem tastant per veure com està de sal.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes
Fideus amb conill i escarxofes