recepta jarret vedella peres restaurant voramar portbou

Recepta: jarret de vedella amb peres del Voramar

Recepta del Restaurant Voramar de Portbou

– 1 kg de jarret de vedella
– 4 peres blanquilla
– 2 dl d’oli d’oliva
– 200 g de ceba
– 250 g de tomàquet madur
– 2 dl de vi ranci
– 2 fulles de llorer
– Mitja branca de canyella
– 500 ml de caldo de carn

Per a la picada:
– 40 g d’ametlla torrada sense pell
– 2 grans d’all
– 2 claus
– 8 grans de pebre

En una cassola que tingui tapadora, posem l’oli d’oliva. Quan sigui ben calent, hi posem el jarret prèviament salpebrat i bridat. El daurarem per tots costats.

Un cop ben daurat, hi afegirem les cebes picades ben fines; quan comencin a agafar color, hi afegirem el tomàquet sense pell ni llavors, ben trinxat.

Ho deixarem coure una estona i hi afegirem el vi, el llorer i la canyella.

Deixarem reduir el vi i ho cobrirem amb el caldo; si és necessari, ho acabarem de cobrir amb aigua i ho deixarem coure lentament fins que la carn comenci a estar tova. Llavors hi afegirem les peres pelades i partides per la meitat i ho deixarem coure tot junt.

Finalment, traiem la carn i la trossegem. L’acompanyem amb les peres. Colem la salsa en una altra cassola, la fem bullir i la lliguem amb la picada. La deixem reduir fins a obtenir l’espessor desitjada.