recepta lasanya ragú serraplà

Recepta: lasanya de ragú alla Bolognese

Ingredients:

Ragú alla Bolognese:

500 g vedella picada

300 g porc picat

150 g cansalada crua picada

1 ceba picada

1 pastanaga picada

1 tros d’api picat (uns 4 cm)

250 ml vi blanc

400 g salsa de tomàquet

50 ml llet

Sal

Pebre

Oli d’oliva

Beixamel:

1 cullerada de mantega

2 cullerades de farina

½ l llet

Un polsim de nou moscada

16 plaques de lasanya

Parmesà ratllat

Elaboració:

Ragú alla Bolognese:

En una cassola amb una mica d’oli coem la ceba, la pastanaga, l’api i ho deixem fins que la ceba comenci a transparentar.

Afegim la carn i la coem lentament fins que s’evapori el suc que vagi deixant. Agreguem el vi i ho deixem fins que l’alcohol s’evapori.

Per últim, hi afegim la salsa de tomàquet, ho salpebrem i ho cobrim amb aigua.  Ho deixarem coure durant almenys 2 hores a foc lent. Ho revisem cada mitja hora perquè no s’assequi. L’última mitja hora ho tastem de sal i deixem que s’evapori fins a quedar quasi sec. Hi afegim la llet i ja tenim el ragú fet.

Beixamel:

En un tupí, desfem la mantega, hi afegim la farina, la nou moscada i amb unes barnilles ho barregem i hi anem afegim la llet de mica en mica fins que agafi una consistència cremosa.  Si us queden grumolls, no us espanteu, l’hi passeu la batedora de braç i arreglat.

Per fer la pasta, la coem segons el que posi al paquet.

Muntatge:

Untem una safata amb una mica de mantega. Hi posem una làmina de pasta, ho cobrim amb el ragú, només una mica de beixamel i una mica de parmesà. Afegim un altre làmina, beixamel i parmesà. Una altra làmina i el mateix. La quarta làmina la cobrim amb el ragú i t amb beixamel. Siguem generosos amb el parmesà.

Ho posem al forn a ascalfar amb el gratinador uns 10 minuts o fins que la part de sobre es torri una mica.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà
recepta lasanya ragú serraplà