Recepta: llomillet farcit de llagostins

Recepta: llomillet farcit de llagostins

INGREDIENTS

1 llomillet de porc obert per farcir
1 dent d’all tallat en làmines
1 ceba tallada en juliana
1 cullerada de farina
75 ml vi blanc
10 llagostins
20 g de formatge curat
Sal

Per a la salsa americana:

Els caps i les pells dels llagostins
5 escalunyes o ½ ceba
½ bitxo
Brandy
4 cullerades de tomàquet triturat
½ got de vi blanc o d’aigua

 

ELABORACIÓ

Primer netegem els llagostins: traiem els caps i les pells que reservarem per fer la salsa.  Podem treure l’intestí.

En una cassola o paella amb una mica d’oli sofregim l’all i la ceba.

Quan comenci a transparentar la ceba, afegim la farina, fem un parell de voltes i hi afegim el vi. Ho barregem bé fins que quedi una salseta lligada i la farina quedi cuita.

Afegim els llagostins i el formatge, només 2 minuts, just perquè els llagostins quedin una mica cuits i el formatge fos.

Col·loquem el llomillet obert sobre la taula i el salpimentem i farcim amb els llagostins.

El lliguem amb un cordill. Primer l’envoltem per una punta i fem un nus. Passem el cordill per sota i l’ajuntem (com a la foto). Fem el mateix fins arribar al final, on farem un altre nus. Passem el cordill per sota, d’un extrem a un altre, unint-los i acabant amb un altre nus.

En una cassola amb una mica d’oli daurem el llomillet per tots els costats a foc fort.  Baixem el foc, tapem i deixem coure 10 minuts per cada costat (aquest procés també es pot fer al forn).

Ho tallem en rodanxes i ho servim en un plat amb la salsa americana per sobre.

Per a la salsa americana:

En una paella sofregim les escalunyes amb el bitxo. Quan comencin a transparentar, afegim les pells i els caps dels llagostins, ho coem i aixafem els caps perquè deixin anar el suc.

Hi afegim el brandy i ho flamegem. Remenem fins que es vagi apagant el foc.  A continuació, afegim el tomàquet i el vi i ho deixem reduir uns 8 minuts.

Passem el preparat per un colador xinès per extreure el màxim de suc de les pells i obtenir una salsa fina. Podem mantenir-la calenta en un tupí fins que la servim per sobre la carn o emplatar-la en una salsera tèbia.

__

Cris Mini Món
Delícies Culinàries

Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins
Recepta: llomillet farcit de llagostins