Recepta: Patates d’Olot

Patates d’Olot
750 gr patates, unes 3 patates grans
300 gr carn picada barreja de porc i vedella 1 ceba gran
2 tomàquets madurs
Molla d’una llesca gran de pa
1 raig de llet
1⁄2 vas de brandy
Branca de romaní
Pebre
Sal
Oli d’oliva
3 clares d’ou
Oli de girasol

Elaboració:
Empapem la molla de pa amb la llet. Sal pebrem la carn, afegim el pa i ho mesclem bé.

En una paella posem una mica d’oli d’oliva, la ceba ben picada i la branca de romaní. Mentrestant, anem ratllant el tomàquet, llencem la pell. Quan la ceba comenci a transparentar afegim el tomàquet i la carn picada. Ho deixem fins que la carn estigui feta i afegim el brandy. Deixem a foc lent uns 10 minuts i corregim de sal si cal.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes, d’un 5 mm, menys no. En una paella o tupí posem abundant oli de girasol per fregir-les. Han de quedar quasi del tot cuites, que no agafin color però que estiguin toves. Les anem posant en paper absorvent.

Per acabar agafem una rodanxa de patata, posem una cullerada generosa de carn i a sobre una altra rodanxa d’una mida similar a la primera. Premem per que al fregir no es separi, la carn no fa falta que estigui al centre, es pot veure pels costats, o sigui ben plenes.

Batem una mica les clares, mullem la patata amb la carn i fregim amb abundant oli. Jo he utilitzat el mateix de fregir les patates. Quan agafi color ja podem retirar (recordeu que tot ja està cuit, només es per coure les clares. Posem la patata a fregir amb compte perquè no se us desmotin. I les posem en paper absorbent per treure l’excés d’oli.

Per acompanyar he fet un saltejat de bolets a l’all negre amb julivert.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

1
2
3
4
5
6
7
8