recepta pebrots xai cuscús

Recepta: pebrots farcits de xai i cuscús

Ingredients:
4 pebrots vermells petits
300 g xai picat
1 ceba tallada a daus petits
2 grans d’all picats
200 g cigrons cuits
2 culleradetes cúrcuma en pols
2 culleradetes gingebre en pols
1 culleradeta canella en pols
2 cullerades de julivert fresc picat
2 cullerades de coriandre fresc picat
Panses (opcional)
Pebre
Sal
OIi d’oliva

200 g cuscús
200 ml aigua
Sal
Oli d’oliva

Elaboració

Cuscús:
Coem el cuscús posant aigua en una paella ampla amb una mica de sal i oli. Quan comenci a arrencar el bull, repartim el cuscús per tota la paella. Ho retirem del foc i esperem 5 minuts.

Llavors ho tornem a posar a foc lent i amb una forquilla anem barrejant de sota cap a dalt per separar els grans, en cap moment s’han d’aixafar. Ho retirem del foc i ho reservem.

El farcit:

Sofregim la ceba i l’all en una cassola amb una mica d’oli. Quan comenci a transparentar, hi afegim el xai, els cigrons i les espècies i ho deixem fins que la carn quedi cuita.

Ho barregem amb el cuscús, fent que quedin els ingredients ben integrats.

Agafem els pebrots i els fem un tall horitzontal, com si fos un barret, i els omplim amb el farcit fins a dalt.

Posem els 4 pebrots a una safata de forn, amb el forn encès a dalt i a baix a 180º. Els coem durant 30 minuts per escalivar el pebrot (tranquils, que el farcit no quedarà sobrecuit).  I llest! Ja ho podeu emplatar i servir calent.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta pebrots xai cuscús
recepta pebrots xai cuscús
recepta pebrots xai cuscús
recepta pebrots xai cuscús
recepta pebrots xai cuscús
recepta pebrots xai cuscús