recepta pollastre escamarlans amiel

Recepta: pollastre amb escamarlans

Recepta del restaurant Amiel&Molins.

1 pollastre de pagès
8 escamarlans mitjans
5 cebes
4 tomates vermelles
1 l de caldo de pollastre
20 g de sal
15 g pebre
250 g de farina

ELABORACIÓ:

Agafem el pollastre, el netegem i el tallem en 8 talls. Tot seguit, hi posem la sal i el pebre, l’enfarinem i el fregim de tots costats fins que queda ben ros.
Quan el pollastre està ben ros, el traiem de la cassola i hi afegim els escamarlans, que deixarem coure 2 minuts per cada cara.

Un cop cuits els escamarlans, els traiem de la cassola i tot seguit hi afegim la ceba que prèviament hem tallat ben petita i deixem que es torni ben rossa; hi afegim la tomata ratllada i ho deixem coure fins que tot queda ben fosc.

Aleshores hi afegim el pollastre, el remenem ben remenat perquè agafi color; quan ja tingui el color, hi tirem el caldo de pollastre i el deixem coure durant uns 20 minuts.

Una vegada han passat els 20 minuts, hi afegim els escamarlans, deixem coure el plat durant 5 minuts més i apaguem el foc. Deixem reposar un 5 minuts més amb la cassola tapada.

Bon profit!