Recepta pollastre prunes pinyons la fornal

Pollastre amb prunes i pinyons

Recepta del restaurant La Fornal dels Ferrers de Terrades

Ingredients:

1 pollastre sencer tallat a quarts.
200 g de prunes
100 g de pinyons
4 cebes petites
Mitja cabeça d’alls
Una branca de canyella
150 ml de rom
Farigola
Oli d’oliva
Sal i pebre
Aigua

Elaboració: 

Tallem el pollastre a quarts i el salpebrem. Posem la cassola al foc amb un bon raig d’oli fins que estigui ben calent i hi afegim la carn.

Quan estigui ben daurada, hi comencem a afegir les cebes tallades a quarts, els alls sense pelar i la branca de canyella i deixem que es vagi rostint durant deu minuts, ara a foc lent i tapat, ja que volem que la carn amolli el seu propi suc i les cebes suïn. Anem remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi res.

Quan la ceba estigui tendra, hi afegim el rom. Ho tornem a tapar i deixem que es cogui amb el mateix foc lent durant uns 50 minuts. Hem d’anar remenant sovint i mirant que sempre hi hagi una mica de líquid a la cassola. Si veiem que ens quedem sense, hi afegim miques d’aigua ben calenta.

Quan faltin deu minuts de cocció, hi afegim les prunes i els pinyons.