recepta tajine xai dàtils serraplà

Recepta: tajine de xai amb dàtils

Recomano fer-ho el dia abans perquè absorbeixi més els sabors, guardeu-ho a la nevera quan estigui fred, en la mateixa cassola.

Ingredients:

800 g xai sense os tallat a quadrats

1 ceba gran tallada en juliana

1 gra d’all picat

1 branca de canyella

1 culleradeta ben plena de gingebre en pols

½ culleradeta de pebre vermell picant

2 culleradetes de comí

Brins de safrà

70 g dàtils sense os picats

4 dàtils amb os

Oli d’oliva

Sal

Opcional:

Ametlles filetejades torrades amb una mica de mantega

Elaboració:

Posem la ceba amb el gra d’all en una cassola amb una mica d’oli i ho deixem coure fins que comenci a transparentar. Llavors hi afegim el gingebre, el pebre vermell i el comí.  Ho mesclem fins que quedi tot tenyit amb els colors i hi afegim el xai salpebrat. Ho deixem coure fins que agafi un color daurat.

Ho cobrim amb aigua que ja teníem bullint, hi afegim els dàtils picats i el safrà, ho rectifiquem de sal. Ho deixarem tapat a foc lent durant 1h 30 min, (per si de cas, mireu-ho un parell de vegades que no quedi sense aigua tot i que, estant tapat, no us hauria de passar).

Passat el temps, ho destapem, apugem el foc, hi afegim els dàtils amb os i deixem que redueixi durant uns 15 minuts. Ja ho tenim llest.

Per servir, posem les ametlles per sobre i ho acompanyem amb el cuscús.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà
recepta tajine xai dàtils serraplà