vedella salsa tonyina serraplà

Recepta: vedella amb salsa de tonyina

Es pot preparar el dia abans. Podríem dir que és un mar i muntanya a la italiana.

Ingredients:

800g rodó de vedella
1 pastanaga
1 fulla d’api
1 ceba
1 gra d’all
2 fulles de llorer
½ culleradeta de clau en pols o 3 claus sencers
½ l vi blanc
Sal
Pebre

Salsa:

2 ous
150g tonyina de llauna en oli d’oliva
10g tàperes (alguna més per decorar)
4 filets d’anxova
Sal
(brou de la cocció de la carn)

Elaboració:

Tallem la pastanaga, la ceba i l’api en trossos grans. En una olla posem les verdures tallades, el llorer, el gra d’all i els claus juntament amb la carn.

Cobrim la meitat del contingut amb vi blanc i la resta, amb aigua. Ho salpebrem i ho deixem bullir tapat durant 45-50 minuts (30 minuts per cada 500g de carn).

Retirem la carn, deixem que es temperi i la guardem a la nevera embolicada en paper film unes 2 hores.

Mentrestant esperem, preparem la salsa bullint els ous 10 minuts. Barregem en un bol els ous durs, la tonyina, les tàperes i les anxoves. Ho triturem tot amb el braç elèctric i anem afegint, de mica en mica, el brou per poder lligar la salsa. Ha de quedar una textura més consistent que líquida. Ho rectifiquem de sal i ho guardem a la nevera.

Traiem la carn de la nevera i, amb un ganivet esmolat, anem tallant llesques, com més fines, millor.

Anem posant les llesques doblegades en un plat rodó, amb la salsa al mig, amb algunes tàperes per decorar.

Serviu-ho tot fred.


Cris Mini Món
Delicies Culinàries

vedella salsa tonyina serraplà
vedella salsa tonyina serraplà
vedella salsa tonyina serraplà
vedella salsa tonyina serraplà
vedella salsa tonyina serraplà
vedella salsa tonyina serraplà