
Recepta: braó de vedella caramel·litzat amb espècies
Ingredients per a 4 persones
2 jarrets de vedella
75 g vinagre de Xerès
50 g sucre
200 g suc de vedella
200 cl d’aigua
50 g vinagre de Mòdena
1 unitat anís estrellat
1 branca de canyella
Pebre blanc en gra trencat
Pebre negre en gra trencat
40 g oli d’oliva
Per coure els braons:
Netejarem bé els braons i els lligarem amb cordill per tot el voltant. Els salarem i empebrarem i rostirem al forn dins d’una cocota adient que tanqui bé, amb tots els ingredients a dins, durant uns 35 minuts a 180ºC i després el baixarem a 130ºC durant una hora i mitja més.
Passat aquest temps, el deixarem reposar a forn apagat uns 15 minuts. La carn ha d’estar melosa.
Un cop passat el moment de repòs, ens posarem a desossar els braons després d’haver-ne retirat el cordill.
Colarem el suc de carn i el reduirem a una tercera part, fins que quedi dens.
Hi lligarem la salsa amb l’oli d’oliva; ho farem coure uns 5 minuts més i ho rectificarem de sal i pebre. Ho retirarem del foc perquè reposi uns 15 minuts.
En acabat, colarem a través d’un colador fi i lacarem els jarrets amb la salsa, ben brillant, regant la carn amb una cullera durant uns 5 minuts, el temps d’escalfar i servir.
L’acabarem amb una mica de flor de sal i flor de romaní.
Per acompanyar el braó, podem preparar un bon arròs basmati perfumat tot simple, o també el podríem acompanyar d’unes carrotes tallades a rodanxes, escaldades i després saltejades amb una mica de mel i una branca de romaní.
BON PROFIT!!
Rafel Pell
Reina de Port-lligat
Càtering Port-lligat