
Recepta: entrepà de porc, formatge i samfaina
Aquests entrepans que ens emportem a la platja o per fer excursions podrien ser molt més que un llom arrebossat o truita. Us proposo aquest, molt saborós i nutritiu.
Amb aquesta quantitat de carn us poden sortir tranquil·lament uns 6 entrepans, tot i que no fa falta fer-los tots de cop. Congelem en porcions de carn per a més endavant, com també ho podem fer amb l’albergínia i el pebrot escalivats. Fent servir una peça de menys d’1 kg de porc us podria quedar sec, recomano aquesta quantitat com a mínim.
Ingredients:
1 kg d’espatlla de porc sencera sense ós
2 cullerades d’orenga seca
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 culleradeta d’all en pols
1 culleradeta de comí en pols
1/2 culleradeta de pebre vermell picant
1/2 culleradeta de pebre negre
1/4 culleradeta de sal
250 ml brou de carn
1 ceba petita
125 gr mozzarella tallada a rodanxes fines
1 Albergínia escalivada
1 Pebrot vermell escalivat
Oli d’oliva
Fulles d’enciam variat
Pa (he fet servir xapata)
Elaboració:
Per escalivar l’albergínia i el pebrot, els emboliquem en paper d’alumini i els deixem al forn a 180º durant 1 hora. Després ho retirem i esperem que no se’ns cremin els dits per poder treure’n la pell.
Hem de marinar la carn. Barregem totes les espècies i arrebossem bé tota la carn, la tapem bé amb paper film i ho deixem un mínim d’1h a la nevera.
En una paella amb una mica d’oli, que estigui ben calenta, segellarem la carn. La courem 1 minut per cada costat.
Posem la carn en una safata de forn que sigui una mica alta, hi afegirem entre 1 i 2 dits del brou. Tallem la ceba a trossos i l’afegim al brou.
Ho deixarem coure encès a dalt i a baix, precalentat a 120º, durant 2 hores.
Llavors ja podem anar tallant la carn en trossos fins.
La salsa restant del brou i la ceba la podem utilitzar com amaniment. Ho posem tot en un vas i ho triturem. Llavors ho passem a un tupí i ho coem a foc fort per reduir-ne la salsa, que quedi una mica densa.
Muntem l’entrepà:
Col·loquem la base del pa, la mullem amb una mica de salsa, (si hem optat per no fer-la, hi posem oli d’oliva).
Ho cobrim amb unes fulles d’enciam, mozzarella i la carn tallada. Un xic més de salsa o oli i per acabar, l’albergínia i el pebrot escalivat.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries













