
Recepta: lasanya de ragú alla Bolognese
Ingredients:
Ragú alla Bolognese:
500 g vedella picada
300 g porc picat
150 g cansalada crua picada
1 ceba picada
1 pastanaga picada
1 tros d’api picat (uns 4 cm)
250 ml vi blanc
400 g salsa de tomàquet
50 ml llet
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Beixamel:
1 cullerada de mantega
2 cullerades de farina
½ l llet
Un polsim de nou moscada
16 plaques de lasanya
Parmesà ratllat
Elaboració:
Ragú alla Bolognese:
En una cassola amb una mica d’oli coem la ceba, la pastanaga, l’api i ho deixem fins que la ceba comenci a transparentar.
Afegim la carn i la coem lentament fins que s’evapori el suc que vagi deixant. Agreguem el vi i ho deixem fins que l’alcohol s’evapori.
Per últim, hi afegim la salsa de tomàquet, ho salpebrem i ho cobrim amb aigua. Ho deixarem coure durant almenys 2 hores a foc lent. Ho revisem cada mitja hora perquè no s’assequi. L’última mitja hora ho tastem de sal i deixem que s’evapori fins a quedar quasi sec. Hi afegim la llet i ja tenim el ragú fet.
Beixamel:
En un tupí, desfem la mantega, hi afegim la farina, la nou moscada i amb unes barnilles ho barregem i hi anem afegim la llet de mica en mica fins que agafi una consistència cremosa. Si us queden grumolls, no us espanteu, l’hi passeu la batedora de braç i arreglat.
Per fer la pasta, la coem segons el que posi al paquet.
Muntatge:
Untem una safata amb una mica de mantega. Hi posem una làmina de pasta, ho cobrim amb el ragú, només una mica de beixamel i una mica de parmesà. Afegim un altre làmina, beixamel i parmesà. Una altra làmina i el mateix. La quarta làmina la cobrim amb el ragú i t amb beixamel. Siguem generosos amb el parmesà.
Ho posem al forn a ascalfar amb el gratinador uns 10 minuts o fins que la part de sobre es torri una mica.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries









