recepta llom porc sal pomes rovellons

Llom de porc a la sal amb pomes i rovellons

Recepta del Restaurant Voramar de Portbou

Ingredients

– 1kg llomillet de porc en un sol tros– 1,5 kg de sal grossa– 2 pomes– 2 cullerades soperes de sucre– 1 raig de vinagre de poma– 8 rovellons mitjans– sal fina– pebre– oli d’oliva

En una safata de forn posem sal gruixuda amb 1cm de gruix. La sal l’hem de posar de l’amplada del llom. Llavors cobrirem el llom amb la resta de la sal gruixuda. Premerem lleugerament la sal per tal que formi una pel·lícula compacta.Posarem el forn a 200ºC. Un cop estigui a la temperatura adequada, hi introduirem el llom uns 50 minuts. Per saber quan està al punt, ens haurem de fixar en la pel·lícula de sal, que s’haurà començat a esquerdar.

En aquell moment, retirarem la safata del forn. Llavors traurem la sal; un cop l’haguem treta tota, tallarem el llom a làmines d’1 cm de gruix i les posarem sobre una safata planera.

Per a la guarnició, començarem pelant les pomes i després les tallarem en 8 porcions sense el cor.
Les saltejarem amb oli d’oliva fins que quedin ben daurades; llavors afegirem els rovellons (o qualsevol altre tipus de bolets) i els saltejarem juntament amb les pomes. Afegirem el sucre, la sal i el pebre, deixarem caramel•litzar i hi afegirem el vinagre. Llavors deixarem reduir una mica i hi posarem un raig d’aigua o bé de caldo si en disposem.

Abocarem tota la guarnició amb el suc sobre la carn ja tallada.

Aquesta recepta es pot consumir tèbia o bé posant la safata 2 minuts al forn perquè agafi temperatura.