
Recepta: pollastre amb escamarlans
Si serviu un pollastre sencer, en tindreu per a unes 6 persones.
Ingredients:
1 pollastre tallat a trossos per rostir
12 escamarlans
2 cebes picades
1 raig generós de brandi
Sal
Pebre
Brou de pollastre (mantenir-lo calent)
1 cullerada de llard
Oli d’oliva
Picada:
2 galetes
1 grapat de julivert fresc
2 grans d’all picats
2 cullerades de brandi
10-12 ametlles torrades sense pell
1 quadrat de xocolata negra (opcional, us donarà gust i enfosqueix la picada)
Elaboració:
Picada: Posem tots els ingredients en el morter i ho piquem fins aconseguir una massa fina.
Salpebrem el pollastre i el posem a una paella amb la cullerada de llard i un parell de cullerades d’oli. Quan comenci a enrossir, ho retirem del foc.
A la mateixa paella, coem els escamarlans amb una mica de sal. 1 minut per cada costat i ho retirem.
Continuem amb la mateixa paella, posem la ceba i el tomàquet. Ho coem a foc lent fins que la ceba quedi ben daurada amb un toc marronós.
Hi afegim el pollastre amb el brandi i ho flamegem amb compte. Quan el flamejat s’hagi apagat, hi afegim en el brou, fins a la meitat del pollastre. De tant en tant li donem la volta perquè es cogui pels dos costats.
Quan el pollastre estigui cuit i el brou s’hagi reduït a la meitat, hi afegim els escamarlans i hi aboquem la picada per sobre. Ho deixem 5 minuts més i ja es pot servir.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries













