
Recepta: pollastre a la mostassa
Ingredients
4 cuixes de pollastre
175 g mostassa de Dijon
1 culleradeta de pebre vermell picant (si us agrada el picant, més)
Pebre
Sal
150 g cansalada fumada
1 ceba tallada en juliana
1 cullerada de farigola o un parell de branques
Vi blanc
2 cullerades de mostassa de Dijon en gra
200 ml nata
Cibulet picat (o la part verda de la ceba tendra)
Elaboració
En un bol posem la mostassa amb el pebre vermell, el pebre i la sal. Afegim el pollastre sense la pell i ho barregem bé fins que quedi totalment cobert. Ho deixem marinar durant mitja hora.
Mentrestant, en una paella, saltegem la cansalada fins que quedi cruixent. Ho retirem i hi afegim la ceba, ho mesclem un parell de minuts, hi afegim la farigola i ho coem tot fins que la ceba comenci a transparentar.
Retirem la ceba, hi afegim el pollastre i el daurem a foc fort. Després, baixem a foc mitjà, hi afegim el vi blanc fins a la meitat, ho coem durant 20 minuts i girem el pollastre al cap de 10 minuts perquè es cogui pels dos costats. El vi ha de reduir. Si ha reduït molt abans que el pollastre quedi cuit, s’hi pot afegir una mica d’aigua.
Després afegim la ceba, la cansalada, la mostassa en gra i la nata, fins que quedi tot ben calent, i la salsa una mica espessa i ben lligada.
Ho retirem del foc, hi afegim el cibulet, i ja es pot servir.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries









