
Recepta: porc agredolç
Ingredients:
600 g carn magra de porc
100 g farina de blat de moro
1 ou batut
50 ml aigua
Oli de gira-sol o de cacauet
Verdura saltejada:
2 cebes tendres
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 rodanxes de gingebre
Salsa:
150 ml vinagre d’arròs
2 cullerades de salsa de soja
100 ml tomàquet triturat
75 g sucre
Espessant final:
30 g farina de blat de moro
75 ml aigua
Opcional: trossos de pinya en el seu suc
Es pot acompanyar amb arròs.
Elaboració:
Tallem la carn en quadrats d’1,5 cm. En un bol posem la farina, l’ou i l’aigua. Ho mesclem bé i hi afegim la carn, que quedi ben amarada.
Omplim un tupí amb abundant oli i quan aquest estigui ben calent anem afegint els trossos de porc i els fregim fins que agafin color. Ho anem deixant sobre paper absorbent i ho reservem.
Tallem les cebes tendres en juliana i el pebrot vermell i el verd en quadrats d’uns 2 cm. En una paella, o si teniu un wok millor, posem una mica d’oli, les cebes, el gingebre i ho saltegem 1 minut. No volem que les verdures se’ns coguin gaire, han de quedar cruixents. Hi afegim els pebrots i ho saltegem uns 5 minuts (aquí s’hi podria afegir la pinya).
Passat el temps, hi afegim el vinagre, la salsa de soja, el tomàquet i el sucre. Hi fem un parell de voltes perquè s’integri bé. En un got barregem l’aigua amb els 30 g de farina i ho buidem al wok. Hi fem unes voltes amb la paleta i veureu com la salsa es va espessant. Quan ja estigui espessa afegim el porc i remenem fins que la carn estigui calenta per servir.
—
Cris Mini Món
Delicies Culinàries









